< p>

Er is een reden dat we de nummer 1 leverancier van parttime CFO's zijn

Bel ons op 03 224 0508

Blog en laatste nieuws

Blog

Lees meer

De CFO, nu vooral sparringpartner

Bijna iedere ondernemer voelt op dit moment de impact van de coronacrisis op de dagelijkse financiën van het bedrijf. Een belangrijk aspect tijdens deze crisis, zo niet het belangrijkste, is de ondersteuning van de ondernemer bij het overzien van de situatie, het beperken van de risico’s en het maken van plannen. Voor ondernemers is de rol van een (sparring)partner in deze dagen –ondanks alle urgente financiële zaken- misschien wel het belangrijkste.

Afgelopen zondag was Jacco Vonhof,

Lees meer

De steile leercurve met Corona

Het lijkt wel alsof we de laatste weken een spoedcursus hebben gekregen in hoe te handelen in een onvoorzien scenario. Risicomanagement is tenslotte in het verleden voor veel ondernemers nooit echt een focus geweest. En als er al voldoende aandacht aan werd besteed, is het maar de vraag hoeveel ondernemers rekening hebben gehouden met een scenario waarin de omzet ineens van honderd naar nul procent zou dalen.

In een paar dagen tijd is voor al onze CFO’s het roer omgegaan,

Lees meer

Van overleven naar bloei

Bijna al onze klanten in Vlaanderen en Nederland (ruim veertig) hebben in de laatste weken met onze hulp een beroep gedaan op financiering en steunmaatregelen. Daarbij hebben wij via overheidsmaatregelen, bij banken en investeringsmaatschappijen in totaal meer dan tien miljoen euro gerealiseerd voor onze klanten. In dat proces is de kracht van de samenwerking van onze CFO’s meer dan bewezen.

In deze tijd komen onze CFO’s regelmatig bij elkaar, uiteraard online,

Lees meer

Een CFO voor 4 uur per week, kan dat wel?

Nu veel ondernemers weer verder willen denken dan hun huidige situatie, rijst vaker de vraag of het nu zin heeft om als MKB- of KMO-bedrijf een parttime CFO in de arm te nemen. Want wat kan een CFO op dit moment bij kleinere ondernemingen doen? Wat is zijn rol bij zulke bedrijven en waar brengt hij zijn meerwaarde?

Onze CFO’s zijn dagelijks druk bezig bij vele soorten bedrijven van verschillende grootte en in verschillende branches.

Lees meer

Wat kan een online CFO voor u doen?

BOEK NU EEN VRIJBLIJVEND VIDEOGESPREK

De Online CFO

Het aanbod van de online CFO is bedoeld om ondernemers in kleine en middelgrote bedrijven kennis te laten maken met de diensten van een ervaren CFO. Een instapmodel, zonder verplichtingen, waar de meest dringende vragen op financieel gebied worden besproken en gekeken wordt naar passende oplossingen.

In 4 sessies van 1 uur maakt de ondernemer kennis met de ervaring en expertise van een CFO en ziet het verschil dat deze voor hem of haar kan maken.

Lees meer

Je begint met 3-0 achter…

Van een opwaartse-trend naar een volledige stilval van omzet en cash, vrijwel al onze klanten maken het nu mee. Leveranciers en dienstverleners zijn deze dagen meestal meelevend, al prevaleren sommigen vooral hun eigen belang, terwijl het personeel ook snel en hard moet schakelen. Hoe ondersteunen onze CFO’s ondernemingen in deze tijden van ‘paniekvoetbal’? Een van onze CFO’s vertelt zijn verhaal.

“Vrijwel al onze klanten zitten op dit moment in hetzelfde schuitje.

Lees meer

7 acties die een parttime CFO neemt in tijden van corona

Vanaf de eerste dag dat de maatregelen van de overheid bekend zijn gemaakt, is de agenda van de parttime CFO volledig op de schop gegaan. Net zoals die van bijna iedere ondernemer waar we mee samenwerken.

Omzetten die kelderen met 80 tot 100%, terwijl de kosten voor een groot deel (o.a. huren, personeelskosten) vast zijn, we zien het nu vaak. Veel klanten hebben zich goed voorbereid voor eventuele tegenslagen, maar vrijwel niemand had tot voor kort rekening gehouden met een tegenslag met déze drastische impact.

Lees meer

Laat het virus niet uw financiële adem afsnijden!

De KMO in tijden van Corona (of Covid 19)

De uitbraak van het Coronavirus Covid-19  is waarschijnlijk ook voor uw KMO een ware beproeving.  De drastische maatregelen van de overheid hebben een nooit geziene impact op het bedrijfsleven. De economische perspectieven wisselen van dag op dag. Diverse sectoren moeten sluiten, andere krijgen te maken met enorme beperkingen. Er komt ongetwijfeld een recessie op ons af.

Gelukkig zag het beleid tijdig in dat onze ondernemers dringend financiële steun en andere steunmaatregelen nodig hebben.

Lees meer

Inspelen op de Coronacrisis

De uitbraak van het Coronavirus, ofwel Covid-19, heeft de agenda van de financieel directeur in de afgelopen week volledig overhoop gegooid. De drastische maatregelen van de overheid hebben vergaande impact op het bedrijfsleven. De aandacht van onze CFO’s is volledig gedraaid en alleen nog maar gefocust op het aanpakken van de ergste Coronaproblematiek.

Niet de eerste crisis.

Natuurlijk is Covid-19 een nieuw fenomeen. Voor een ervaren CFO is dit niet de eerste crisis,

Lees meer

De parttime CFO en je nieuwe adviesraad

Stel je even dit scenario voor: dankzij je goede werk, je vooruitziend beleid en de medewerking van je parttime CFO is je KMO snel en stevig aan het groeien. Het aantal transacties verhoogt en de complexiteit van de financiële uitdagingen neemt toe… Wordt het stilaan geen tijd om een financieel directeur – meestal CFO genaamd – aan te stellen en om misschien ook een adviesraad te installeren?

Een divers samengestelde raad van advies is zeker geen slecht idee.

fd-heart

Doe een gratis financiële health check

Reserveer nu
fd-stars

Bepaal in 9 minuten de score van uw financiële afdeling.

Doe de F Score
fd-speech

Heb je een brandende financiële vraag? Vraag het nu aan een van de beste CFO's van het land.

Vraag het aan de CFO
fd-money

Reserveer een 30 minuten financiële doorbraak sessie

Reserveer nu