< p>

Er is een reden dat we de nummer 1 leverancier van parttime CFO's zijn

Bel ons op 03 224 0508

Blog Waar blijft het rendement op de investeringen?

Waar blijft het rendement op de investeringen?

Diverse bedrijven waar wij mee samenwerken, hebben vlak voor de crisis hun nek uitgestoken en worden nu extra hard geraakt. Hoewel het in de kern verschillende type bedrijven zijn, had het coronavirus voor deze klanten niet op een slechter moment kunnen komen. Juist in deze tijd helpt de rol van sparringpartner van parttime CFO’s veel ondernemers verder.

In 2019 was er nog geen vuiltje aan de lucht. Het komende jaar zag er goed uit, plannen werden gemaakt, nieuwe initiatieven genomen, investeringen gepland.
Denk aan seizoensgebonden klanten, zoals bedrijven in de horeca, die na een rustige winter warm lopen voor een mooi voorjaar. Er zijn klanten die in de winterperiode achterstallig onderhoud plegen, met de insteek om de teruggelopen inkomsten in te halen als de normaliter meer lucratieve lente komt.
Of bedrijven die investeren in innovatieve projecten, zoals een nieuw product of een technologische ontwikkeling. De voorgenomen introductie of lancering kan ineens zo maar maanden naar achteren worden geschoven. En wat dan? De financiering voor dat soort investeringen houdt altijd wel rekening met een uitloop. Maar wat kun je met onverwacht uitstel van een half jaar, een jaar, of misschien wel langer? Dit levert onze klanten logischerwijs flinke hoofdbrekens op!
Of het voorbeeld van een – in het hart gezond – bedrijf, dat in de laatste fase van een financiering zit. Ineens staan alle seinen op rood.. Het is niet moeilijk uit te leggen wat daar gebeurt.

Steun in de rug
Voor al deze bedrijven doen we al het nodige:

  • We kijken naar de steunmaatregelen.
  • We houden een scherp oog op de cash.
  • We zijn bezig met alle mogelijke scenario’s.
  • etc.

Maar de allerbelangrijkste rol die we hier hebben is de rol van sparringpartner. De ondernemer die we ondersteunen heeft zijn nek uitgestoken en ziet ineens dat het risico exponentieel is toegenomen. In een aantal van deze gevallen is vooral een rol als gesprekspartner, een luisterend oor, een mentale steun in de rug, erg belangrijk.

Het gaat niet altijd om de directe oplossing; een keer goed je hart luchten kan al helpen om verder te kunnen gaan, om de handschoen weer op te pakken. Daarin kan een parttime CFO van grote waarde zijn, want ook als klankbord speelt de CFO nu een zeer belangrijke rol. Een rol die er voor zorgt dat de ondernemer ook in deze onzekere tijden de moed blijft vinden om er weer vol tegenaan te gaan!

Meer weten?
Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van onze CFO’s?
Boek Nu Uw 1:1 Video Gesprek!

Nederland
Email: [email protected]
Telefoon: (035) 3333 555

België
Email: [email protected]
Telefoon: 03 224 0508

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fd-heart

Doe een gratis financiële health check

Reserveer nu
fd-stars

Bepaal in 9 minuten de score van uw financiële afdeling.

Doe de F Score
fd-speech

Heb je een brandende financiële vraag? Vraag het nu aan een van de beste CFO's van het land.

Vraag het aan de CFO
fd-money

Reserveer een 30 minuten financiële doorbraak sessie

Reserveer nu